Kosten

Kosten PGB-indicatie

Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van een PGB-indicatie. De kosten voor het aanvragen van een PGB-indicatie zijn afhankelijk van uw zorgverzekering en uw PGB aanvraag. Uw zorgverzekeraar vergoed 70% tot 100% van de kosten voor uw PGB-indicatie. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van uw polis: een natura- of een restitutiepolis. Heeft u een restitutiepolis? Dan vergoed uw zorgverzekeraar  100% van de kosten van uw PGB-indicatie. Heeft u een naturapolis? Dan vergoed uw zorgverzekering 70-75% van de kosten van uw PGB-indicatie. De overige 25-30% betaalt u zelf.

Op welke kosten moet u rekenen voor het aanvragen van een PGB-indicatie?

  • €250 – €300 voor een nieuwe indicatie: afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw verzekeringspolis betaalt u uiteindelijk een bedrag  tussen de €0 – €100.
  • €100 – €200 voor een uitbreiding/aanpassing van uw bestaande indicatie: afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw verzekeringspolis betaalt u uiteindelijk een bedrag tussen de €0 – €75.

Bovenstaande bedragen zijn richtprijzen. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan uw eigen bijdrage hoger of lager uitvallen. Wilt u exact weten welke percentage uw zorgverzekeraars vergoedt? De tabellen hieronder geven per polis aan hoeveel procent u vergoed krijgt. Voor vragen over uw specifieke situatie kunt u contact opnemen met Joliene Meeus op telefoonnummer 06-23 45 38 91 of per email op info@pgb-indicatie.nl. U kunt ons ook een berichtje sturen via het contact formulier.

CZ
Zorgbewustpolis 70%
Zorg-op-maatpolis 75%
Zorgkeuzepolis 100%

Bron CZ

Menzis
Menzis Basis Voordelig 65%
Menzis Basis 75%
Menzis Basis Vrij 100%

Bron Menzis

VGZ
VGZ Ruime Keuze 80%
VGZ Eigen Keuze 100%

Bron VGZ

Zilveren Kruis
Basis Budget 75%
Basis Zeker 75%
Basis Exclusief 100%

Bron Zilveren Kruis