Over PGB-indicatie.nl

Achtergrond en drijfveer PGB-indicatie.nl

Onderneemster en wijkverpleegkundige Joliene Meeus is de initiatiefneemster van PGB-indicatie.nl. Met haar onderneming wil ze het aanvragen van PGB-indicaties verbeteren en persoonlijker maken:

  • Waarborging continuïteit: u vertrouwt het stellen en aanvragen van een PGB-indicatie aan een vertrouwd gezicht toe, er komt niet iedere keer een andere persoon over de vloer.
  • Direct contact: u krijgt meteen een wijkverpleegkundige aan de telefoon die u verder helpt. U hoeft dus niet eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en de thuiszorg.
  • Snelle en volledige afhandeling: we nemen u alle zorg uit handen, u heeft dus geen omkijken naar administratie, post, postzegels of verdere afhandeling.
  • Persoonlijk contact: na 6 weken nemen we contact op om te informeren of alles in orde is. Bij eventuele problemen of onduidelijkheden komen we direct in actie.

Over Joliene Meeus

Joliene is als wijkverpleegkundige werkzaam in de thuiszorg. Daar heeft ze haar hart aan verloren. Ze wil graag een steunpilaar zijn voor mensen in hun thuissituatie en bij hun zorgproces. Sinds 2015 stelt Joliene PGB-indicaties voor haar cliënten in de thuiszorg.

In de thuiszorg voelt Joliene zich als een vis in het water. Hier krijgt ze de kans om actief met mensen bezig te zijn. In haar werk als wijkverpleegkundige en kwaliteitsverpleegkundige steekt ze tijd en energie in zorg op maat. Ze geniet van het persoonlijke contact, de hulp in kwetsbare situaties en de dankbaarheid van haar cliënten. Ze vindt het belangrijk dat mensen de regie over hun leven kunnen behouden. Als wijkverpleegkundige en met haar onderneming draagt ze daar graag een steentje aan bij.

De roots van Joliene Meeus liggen in België. In 2010 studeerde ze als wijkverpleegkundige af aan de Hogeschool van Hasselt. De liefde bracht haar naar Nederland. Ze is getrouwd, een trotse moeder en woonachtig met haar gezin in Veldhoven.

Over Marion Cornelissen

Ik ben Marion Cornelissen, ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam als wijkverpleegkundige in de thuiszorg en heb ook ervaring in het werken als verpleegkundige in een verpleeghuis voor geriatrische patiënten  en met lichamelijk en verstandelijk gehandicapten.

Ik ben in 1989 de opleiding HBO-v gaan doen, omdat ik altijd graag met mensen wilde werken. Ik wil graag iets kunnen betekenen voor mensen die verkeren in een kwetsbare situatie, of dit nu in een instelling is of in de thuis situatie. Wel heeft de thuiszorg mij altijd heel erg getrokken, omdat je daar werkt met mensen in hun omgeving en ook samen werkt met de cliënt, maar ook met hun mantelzorger en/of familie. Het is een mooi beroep waar je altijd in blijft leren en heel veel uitdagingen tegen komt.

Ik ben me de laatste jaren ook meer aan het verdiepen in de organisatorische achtergrond in de zorg. Zo zit ik ook in de VAR (vakinhoudelijke adviesraad).

En het mooie van het stellen van PGB indicaties is dat je de mensen begrijpt, vanuit je ervaringen in de zorg.

Ik woon met mijn 3 dochters in Eindhoven en heb een leuk en gezellig leven, met mijn familie en vele vrienden en een pracht baan als wijkverpleegkundige.